Tajine workshop

De geschiedenis van de Marokkaanse keuken is fascinerend. In deze keuken is het voedsel van de autochtone Berberbevolking altijd een constante factor geweest, maar er zijn ook Arabische, Perzische en Andalusische invloeden in te herkennen. Door de tijd heen zijn al deze elementen versmolten tot de Marokkaanse keuken.

Wat gaan we maken?

Tijdens deze kookworkshop gaan we aan de slag met de tajine, een authentieke aardewerken kookpot, om overheerlijke stoofgerechten te bereiden, net zoals de Marokkaanse nomaden dat al eeuwen lang doen. We maken zaalouk.  Zaalouk is een heerlijk Marokkaans gekookte puree/salade gemaakt van aubergine, tomaten, knoflook, olijfolie en kruiden. Ook maken we een typisch Marokkaanse frisse salade van komkommer, paprika, tomaat en lente-ui. We sluiten af met een glas Marokkaanse muntthee.

 

Tajine_marocain

In deze kookworkshop leer je:

  • Een echt Marokkaanse tajine schotel met salade en zaalouk
  • Wat Ras El Hanout is en hoe je deze zelf kunt maken
  • Je maakt kennis met de authentieke Marokkaanse keuken waarbij veel saffraan, olijven, limoenen, munt en sinaasappelen worden gebruikt
  • Diverse Marokkaanse bereidings- en kooktechnieken gebruiken

Werkwijze:

Uitgangspunt van deze  workshop is dat we gaan werken met verse producten en halalvlees. We werken met kruiden die we zelf uit Marokko hebben geimporteerd.

The-Moroccan-Spice-Bazaar

De workshop wordt gegeven door Aicha El Fassi

Data: 11 oktober, 7 november, 12 december

Duur: de workshop duurt ± 3,5 uur.

Tijd: 18:00 - 21:30 uur

Prijs € 50,- per persoon

De workshop gaat door bij minimaal 6 personen.

Geef je hier op.