Authentiek Peruaans koken

De Peruaanse keuken wordt door de hele wereld erkend als een van de beste ter wereld en een van de meest gevarieerde van heel Zuid-Amerika. Door de ligging (kust, bergen, woestijn en regenwoud) heeft Peru een grote verscheidenheid in klimaat. Hierdoor beschikt Peru over heel veel verschillende ingrediënten die nergens anders in de wereld te vinden zijn.

De Peruaanse keuken is innovatief, smaakvol, rijk en verfijnd zoals haar ingrediënten en kent invloeden van over de hele wereld, van Spaans en Indiaans tot Afrikaans en Aziatisch.

 

Laat je zintuigen genieten met de Peruaanse parel aji de gallina, een pittige stoofpot met kip en de onmisbare aji amarillo (gele puntpaprika). Of probeer een keer causa, een koude schotel die bestaat uit een aantal lagen avocado, vers gekruide gepureerde aardappelen en diverse groenten. Wat je ook zeker niet mag missen is lomo saltado, een roerbakgerecht dat honderden jaren geleden is geïntroduceerd door Chinese arbeidsmigranten. Rundvlees, tomaten, uien en pepers worden gemengd in een pan met sojasaus en gebakken aardappelen. En de trots van alle Peruanen ceviche,rauwe vis gemarineerd in limoensap met gebakken maïs als garnituur.

IMG_20170905_183832460_BURST000_COVER_TOP IMG_20170905_184532338 IMG_20170905_183133232

IMG_20170905_172137819 IMG_20170905_172051919IMG_20170905_195237385 IMG_20170905_201016896 IMG_20170905_190700139

In deze kookworkshop leer je:

  • Onbekende en bijzondere smaken ontdekken
  • Kennismaken met de meest gebruikte ingrediënten van de Peruaanse keuken en met in Nederland verkrijgbare alternatieven hiervoor
  • Diverse bereidings- en kooktechnieken gebruiken
  • Gerechten te bereiden volgens het seizoensaanbod

Werkwijze:

Uitgangspunt van de workshop is dat we gaan werken met verse en gezonde voedingsmiddelen, zoals in Peru gebeurt. We maken kennis met kruiden, groenten en granen die de basis van de Peruaanse keuken vormen.

 

Ceviche_en_Parchita_y_Cocuy

causa-tonijn

Op 3 oktober, 5 november en  3 december geeft Maribel Mansilla de kookworkshop.

Duur: drie uur

Tijden: 18:00-21:00 uur

Kosten: € 60,-

Boek nu