Lia van Leeuwen

lia van leeuwen
Ik ben Lia van Leeuwen, Rotterdamse kunstenares en geef in Cuzina creatieve workshops. Naast mijn vrije werk, geef ik workshops schilderen en mozaiek in mijn atelier aan huis en in Noord-Frankrijk. Doordat mijn dochter Eliza in Cuzina als vrijwilligster werkt, leerde ik Aicha El Fassi kennen en al snel kwamen we op het idee om mijn workshops ook in IJsselmonde aan te bieden.

Ik wil iedereen laten zien dat je meer kunt dan jezelf denkt, ik dacht vroeger dat ik niet kon tekenen, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn! Toen ik op de Sociale Academie studeerde schreef ik verhaaltjes waar ik tekeningen bij wilde, maar ik vond dat ik dat niet kon, zodoende vroeg ik aan een vriend of hij de tekeningen bij mijn verhaal wilde maken. Dat wilde hij wel, maar het kwam er niet van.
Ik besefte dat ik die beelden in mijn hoofd had, waarom zou ik het zelf niet eens proberen? Het resultaat vond ik verrassend!

Ik dacht dat ik niet kon tekenen en eigenlijk kon ik het wel!

Toch vond ik dat als ik het tekenen serieus zou gaan nemen ik het wel echt moest kunnen, dat ik de basistechnieken moest beheersen. en zodoende ben ik naar de kunstacademie gegaan. Ik heb daar twee jaar beeldhouwen, tekenen en schilderen gevolgd, waarna ik ben gestopt omdat ik me niet wilde laten vertellen wat ik moest doen en me te laten beoordelen of het wel goed was. Ik was goed op mijn manier.
Na de kunstacademie heb ik een cursus Grafische technieken gevolgd op de SKVR, hier leerde ik een docent kennen die me alleen aanwijzingen gaf voor de technieken. Ik etste en werd steeds enthousiaster. Zo enthousiast dat ik in de jaren
90 heel veel succes had met mijn etsen. Ze werden overal verkocht via kunstuitlenen en galeries. In tijdschriften zoals VTwonen, Libelle, Flair werd mijn werk als kunstaanbieding aangeboden en verkocht.

Ik tekende op mijn manier!

Van het etsen ben ik overgegaan naar schilderen en van figuratief overgegaan naar abstract. Ik heb er nog steeds heel veel plezier in om te schilderen en workshops te geven.

Ik wil mijn enthousiasme daarover graag doorgeven aan anderen.

Wil je ook creatief bezig zijn en je eigen talenten ontdekken? Doe dan mee aan één van mijn workshops, ik hoop je snel te zien !

lia schilderij op ezel